Tradiční lečo podle maďarského receptu

Tradiční lečo

CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):

Vajíčka – 4 ks

Rajčata – 3 ks

Paprika – 3 ks

Cibule – 1 ks

Klobása, papriková – 1 ks

Sůl, Řepkový olej

JAK NA TO:

Toto je asi jediný recept, který je vhodný jak ke snídani, tak k obědu, ale také k večeři. Někdo jí lečo samotné, někdo s chlebem a někdo s bramborami. Já patřím do první skupiny s výjimkou svých cheat-days. To si ho dávám s chlebem. S bramborami mi moc nechutná.

Většina lidí co znám tvrdí, že základem je cibule, rajče a paprika. Je to pravda, ale jenom částečně. To nejdůležitější je totiž klobása. Jasně, bez klobásy to stále může být lečo, ale je to o ničem. Stejně tak s párkem, špekáčkem nebo uzeninou. Není to prostě ono. Pro opravdu dobré lečo, potřebuješ opravdu dobrou klobásu. Poctivou, vyuzenou, maďarskou a hlavně paprikovou. Zelenina se ti stejně rozvaří, takže je ve finále jedno, zda tam dáš klasické nebo cherry rajče, zda tam dáš takovou nebo makovou papriku. Bez dobré klobásy nemáš dobré lečo. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

A jak zní ten tradiční recept?

Nadrobno nakrájenou cibulu osmahni na oleji, přidej nakrájenou klobásu, papriku, mírně posol a podus to hezky pod pokličkou. S rajčaty chvíli počkej, ty se ti rozvaří rychle.

Až je paprika měkká, přidej nakrájená rajčata a odteď to dus už jenom bez pokličky, protože nechceš mít lečo vodové. Za průbězného míchání počkej, až se ti odvaří voda a směs zůstane hutnější, bez nadbytku vody. V tomto momentě přidej vajíčka, dosol a míchej do té doby, až se vše krásně spojí. To už bude jenom chvilička.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

532 kcal, tuky 43 g, bílkoviny 28 g, sacharidy 11 g, vláknina 5 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: