Utopenci s Jackem

utopenci, recept, nakládaný, k pivu

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Špekáčky – tolik, kolik se ti vejde to sklenice/nádoby

Cibule (používám poměr 1 větší cibule na 2 špekáčky)

Nakládané feferonky

Zálivka – na 1l vody budeš potřebovat:

Ocet – 2 dcl

Jack Daniels – 3 x 0,5 dcl

Chilli paprička

Řepkový/Slunečnicový olej – 1 dcl

Cukr – 2 PL

Sůl, Pepř celý, Bobkový list

JAK NA TO:

Je jenom pár věcí, na které se budeš těšit celý týden. A toto je jedna z nich. Tento recept na utopence vznikl tak trochu z hecu, protože kolegyně do práce přinesla svoje. Po pár podpichovačkách, že jak je možné, že Muž v kuchyni nemá na stránce recept na utopence, jsem si řekl, no jenom počkej, já ti ukážu. Recept na zálivku musel zůstat tak trochu klasický, zároveň ale nemám rád další přísady typu česnek a různé bylinky. Utopenci mají být jemní, lahodní, mírné kyselí, mírně pikantní a má se k tomu hodit dobře vychlazené pivo. Zároveň to má být recept jednoduchý, který si připravíš kdykoliv.

A tak si jednoho dne jdu z obchodu, kde zrovna měli Jacka v akci. A přesně. To byl ten moment. Říkám si, vždyť to nemusí být vůbec špatné. A opravdu není. Naopak. Je to fantasické a neboj se, člověk se z toho neopije, protože se alkohol vyvaří a zůstane jenom chuť Jacka. A nebude ani zbytečně výrazná, aby nepřebila „klasickou“ chuť utopenců. Ale přece budou o něco lepší. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Začni tím, že si nařežeš špekáčky a naplníš je nakrájenou cibulí. Střídavě vkládáš do nádoby a začínáš cibulí. Takže cibule-špekáčky-nakládané feferonky a pokračuješ až po okraj.

Až následně si připravíš zálivku, protože je zaliješ ješte horkou zálivkou těsně po vaření. Do vody přidáš všechny přísady (kromě Jacka, ten jde až na závěr) a přivedeš k varu. Dej si pozor, aby se ti cukr rozplynul. Následně přidáš Jacka, promícháš, necháš projít varem a odstavíš. Celou zálivku (ještě horkou, takže opatrně) naliješ do připravených nádob. Liješ pomalu, aby se ti zálivka dostala všude a necháš odstát. Když to celé vystydne, dáš do lednice a čekáš 7 dní. Vydrž to, stojí to za to.

Dobrou chuť.

TIP: když už jsme u pochoutek k pivu, vyzkoušej i tento nakládaný hermelín 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (1 utopenec + 2 plátky chleba):

408 kcal, tuky 18 g, bílkoviny 19 g, sacharidy 45 g, vláknina 4 g

DALŠÍ INSPIRACI NA TVŮJ CHEAT-DAY NAJDEŠ NÍŽE: