CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 vajíčka):
Vajíčko – 6 ks (ano je to vtipné, že na 4 vajíčka potřebuješ 6 vajíček 😀 ale 2 jdou do omáčky 😉 )
Smetana ke šlehání, 33 % – 250 ml
Hořčice – 1 čl
Ocet – 1 čl
Cukr – 4 čl
Sůl – štipka
JAK NA TO:
Tento recept se v naší rodině traduje z generace na generaci. Nejdřív jsem váhal, jestli ho sem vůbec dávat, ale po rodinné dohodě jsem dostal zelenou, protože je to opravdu vynikající a lahodný recept, který nám zpříjemňuje nejenom velikonoční svátky, ale i jiné slavnostní příležitosti. 😉 Navíc, jak je u Muže v kuchyni zvykem, je opravdu jednoduchý. I když trochu pracný kvůli šlehání, ale velice jednoduchý.
Do smetany rozbij 2 vajíčka. Nad párou vyšlehej do hustější směsi. Odstav bokem. Přidáš sůl, ocet, horčici, cukr a promícháš. Část omáčky odlož bokem, později smícháš se žloutky. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Medzitím sis uvařil ostatní vajíčka. Rozkrojíš je na půlky, žloutky smícháš s částí omáčky a naplníš tím připravené bílky.
Nakonec necháš v chladu odstát a máš hotovo.
Dobrou chuť. 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
425 kcal, tuky 28 g, bílkoviny 15 g, sacharidy 29 g, vláknina 2 g