Zabijačková hostina

Zabijačková hostina

CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):

Jitrnice – 1 ks

Jelítko – 1 ks

Brambory, nebo klidně bez 🙂

Dobrou náladu

JAK NA TO:

Všechno sníst! A k tomu kysané zelí, čalamádu nebo okurky.

Popravdě? Toto samo o sobě ani není recept na přípravu a dochucení jitrnice nebo klobásy – jen jsem to sem dal, protože to mám tuze rád.

Ale přece jen ti poradím maličkost. Pokud chceš upéct jitrnice spolu s bramborami, nejdřív dej péct oloupané brambory, podlij je olejem (200 °C, 30 min.), potom přidej navrch jitrnice a peč dalších 30 minut. Posledních 10 minut peč bez pokličky, aby byly krásně křupavé. Pokud se ti trochu rozpadnou, nevadí – ve skutečnosti to tak chutná ještě lépe. 🙂

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

1108 kcal, tuky 63 g, bílkoviny 54 g, sacharidy 80 g, vláknina 3 g

DALŠÍ INSPIRACI NA TVŮJ CHEAT-DAY NAJDEŠ NÍŽE: