CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):
Jitrnice – 1 ks
Jelítko – 1 ks
Brambory, nebo klidně bez 🙂
Dobrou náladu
JAK NA TO:
Všechno sníst! A k tomu kysané zelí, čalamádu nebo okurky.
Popravdě? Toto samo o sobě ani není recept na přípravu a dochucení jitrnice nebo klobásy – jen jsem to sem dal, protože to mám tuze rád.
Ale přece jen ti poradím maličkost. Pokud chceš upéct jitrnice spolu s bramborami, nejdřív dej péct oloupané brambory, podlij je olejem (200 °C, 30 min.), potom přidej navrch jitrnice a peč dalších 30 minut. Posledních 10 minut peč bez pokličky, aby byly krásně křupavé. Pokud se ti trochu rozpadnou, nevadí – ve skutečnosti to tak chutná ještě lépe. 🙂
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
1108 kcal, tuky 63 g, bílkoviny 54 g, sacharidy 80 g, vláknina 3 g