CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):
Jitrnice – 1 ks
Jelítko – 1 ks
Brambory, nebo klidně bez 🙂
Dobrou náladu
JAK NA TO:
Všechno sníst! K tomu kysané zelí, čalamáda nebo okurky..
Popravdě? Toto sám o sobě není recept, jenom jsem to sem dal, aby sis to mohl/a vložit do jídelníčku na své Cestě za pekáčem (víc info v odkazu výše), kde ti ukážu, jak jíst, co chceš a stejně hubnout.
Ale přece ti jenom poradím. Pokud chceš upéct jitrnice spolu s bramborami, nejdřív dej péct oloupané brambory, podlij olejem (200°, 30 min.) a potom přidáš navrch jitrnice a pečeš dalších 30 min. s tím, že posledních 10 min. pečeš bez pokličky, aby byly krásně křupavé. Pokud se ti trochu rozpradnou, nic nenaděláš. Stejně je to tak o něco lepší. 🙂
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
1108 kcal, tuky 63 g, bílkoviny 54 g, sacharidy 80 g, vláknina 3 g