Zapečené brambory se špenátem a parmezánem

Zapečené brambory se špenátem a parmezánem

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Brambory – 12 ks

Špenát, mražené pyré – 400 g

Česnek – 2 ks

Mléko – 100 ml

Parmezán – 20 g do špenátu

Parmezán – 20 g na brambory

Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej

JAK NA TO:

Opět nestíháš? Nevadí. Tento recept tě zachrání.

Brambory oloupej, nakrájej na kolečka a dej péct 30 min. na 200°. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Mezitím si připrav špenát – na troše oleje orestuj nakrájený česnek a přidej mražené špenátové pyré. Osol, opepři, podlij mlékem a na mírné teplotě pomalu připrav jemné pyré. Přimíchej nastrouhaný parmezán a odstav.

Mezi brambory opatrně nalij pyré a dej péct 15 min. Potom posyp parmezánem a zapékej dalších 10 min. a máš hotovo.

Dobrou chuť. 🙂

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porcu:

297 kcal, tuky 5 g, bílkoviny 11 g, sacharidy 51 g, vláknina 6 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: