Koložvárska kapusta (zelí)

Koložvárska kapusta (zelí)

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Mleté hovězí maso – 500 g

Kysané zelí – 1 kg

Rýže – 250 g (1 hrnek)

Voda – 1:1 s rýží

Smetana, 33% – 250 ml

Smetana, kysaná – 250 g

Cibule – 2 ks

Řepkový/Slunečnicový olej

Sůl, Pepř, Paprika, Kmín

JAK NA TO:

Vynikající a jednoduchá slovenská klasika, na kterou už dnes exsituje několik pozměněných receptů. 🙂

Cibuli si nakrájíš najemno a podusíš na oleji. Přidáš maso, sůl, pepř, papriku, kmín a chvíli to spolu podusíš, dokud maso nepustí šťávu. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Přidáš rýži a vodu, opět osolíš a podusíš, dokud se voda nevpije. Rýže bude ještě mírně tvrdá, ale to dobře. Takovou jí chceš, protože ti změkne u pečení.

Vymaštěný pekáč vrstvíš následovně: zelí – maso s rýží – zelí – maso s rýží atd., kolik vrstev ti vyjde.

Obě smetany smícháš dohromady a poliješ jimi navrstvenou směs.

Pečeš zakryté 20min. na 200° a potom další 20-25 odekryté zapékáš.

Dobrou chuť.

PS: slovensky kapusta je česky zelí a česky kapusta je slovensky kel. Nenech se zmást 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

392 kcal, tuky 27 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: