CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Cizrna – 250 g
Cherry rajčata – 250 g
Špenát, Rukola, listy z Červené řepy, příp. cokoliv zeleného podle chuti – 125 g
Sůl, Pepř, Olivový olej
Volitelné – toasty příp. jiné pečivo, jogurt řeckého typu
JAK NA TO:
Pokud nemám chuť na maso, často připravuji výbornou a chutnou cizrnu. Jediné, co na tento rychlý oběd potřebuješ je cizrnu nechat 12 hodin namočenou ve vodě. Ve stejné vodě ji pak osolíš a následně uvaříš (10-15 min). Pak vodu sliješ a necháš vystydnout.
Rajčata nakrájíš, všechno spolu smícháš, opepříš, pokapeš olivovým olejem a máš hotovo.
Můžeš to jíst jen tak, nebo si do toho můžeš namíchat i jogurt a zajídat opečenými toasty nebo celozrnným pečivem. Je to pak i sytější.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (bez pečiva a jogurtu):
209 kcal, tuky 7 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 30 g, vláknina 11 g