Treska se smetanovým přelivem

treska, ryba, recept, obed, fitrecept, fitness recept, česnek, smetana, rozmarýn, tymian, provensálská směs koření, co k obědu, jak připravit tresku

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Treska, čerstvá, filet – 700 g

Smetana, 33% – 100 ml

Brambory – 2ks/osoba

Česnek – 1 stroužek

Máslo

Mléko

Sůl, Pepř, Rozmarýn + Tymián nebo Provensálská směs koření

JAK NA TO:

Tresku si zatím jedl jenom jako majonézový salát nebo Fish&Chips? Tuto přípravu si oblíbíš. Je velice jednoduchá, nenáročná, rychlá a chutná.

Brambory uvaříš v osolené vodě. Sliješ, přidáš trochu másla, trochu mléka, rozmačkáš a kaši máš hotovou. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Filety tresky na mírné teplotě opečeš na másle. Docela rychle se ti propeče, takže nemusíš ani otáčet, aby se ti nerozpadla. Osolíš, opepříš.

Ryby odložíš bokem a do výpeku naliješ smetanu a přivedeš k varu. Ihned odstavíš, přidáš protlačený česnek a jednu z výše uvedených voňavých bylinek. Rybu tím pak jenom přeliješ na talíři.

Neříkal jsem? Jednoduché. Přeji dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

372 kcal, tuky 13 g, bílkoviny 35 g, sacharidy 27 g, vláknina 2 g

VYZKOUŠEJ I DALŠÍ RECEPTY Z RYB: