CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Treska, čerstvá, filet – 700 g
Smetana, 33% – 100 ml
Brambory – 2ks/osoba
Česnek – 1 stroužek
Máslo
Mléko
Sůl, Pepř, Rozmarýn + Tymián nebo Provensálská směs koření
JAK NA TO:
Tresku si zatím jedl jenom jako majonézový salát nebo Fish&Chips? Tuto přípravu si oblíbíš. Je velice jednoduchá, nenáročná, rychlá a chutná.
Brambory uvaříš v osolené vodě. Sliješ, přidáš trochu másla, trochu mléka, rozmačkáš a kaši máš hotovou. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Filety tresky na mírné teplotě opečeš na másle. Docela rychle se ti propeče, takže nemusíš ani otáčet, aby se ti nerozpadla. Osolíš, opepříš.
Ryby odložíš bokem a do výpeku naliješ smetanu a přivedeš k varu. Ihned odstavíš, přidáš protlačený česnek a jednu z výše uvedených voňavých bylinek. Rybu tím pak jenom přeliješ na talíři.
Neříkal jsem? Jednoduché. Přeji dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
372 kcal, tuky 13 g, bílkoviny 35 g, sacharidy 27 g, vláknina 2 g