CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Cizrna ve slaném nálevu – 2 plechovky (příp. 250 g sušené cizrny, dát do vody na 12 hodin a ve slané vodě uvařit)
Uzená makrela – 1 ks
Salát (ledový/hlávkový/Little Gem.. jakýkoliv podle tvé chuti)
Cherry rajčata – 250 g
Okurka, salátová – 1 ks
Olivový olej
Česnek – 1 stroužek
Bageta
Pepř, Petrželová nať – ideálně čerstvá, Chilli
JAK NA TO:
Původně měl být tento recept trochu jinak. Klasický salát s natrhaným masem z makrely. Ale to bych nebyl já, kdybych se s tím spokojil. 🙂 Něco tomu chybělo. Tak jsem se rozhodl to připravit trochu jinak. A udělal jsem dobře. Věř mi, že tento recept na jednoduchou večeři, zvládne kdokoliv.
Nakrájej si česnek na menší kousky a na troše olivového oleje a na mírné teplotě cca minutu opeč. Dej si bacha, aby ti nezhořkl. Přidej nakrájenou petrželovou nať, chilli, cizrnu a spolu to celé krátce opeč a promíchej, aby se propojily chutě. Opepři. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Salát, rajčata a okurky nakrájej a smíchej.
Na závěr si ještě opeč připravenou bagetu, natrhej maso z makrely a můžeš se do toho pustit.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
363 kcal, tuky 14 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 42 g, vláknina 8 g