CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Polohrubá mouka – 2 hrnečky
Cukr krystal – 1/2 hrnečku
Mléko – 2 hrnečky
Vajíčka – 2 ks
Sůl – špetka
Citronová kůra
Droždí – 1/2 ks
Slunečnicový/Řepkový olej
Na namáčení:
Jahody – za hrst
Bílý jogurt řeckého typu – 200 g
JAK NA TO:
Jednoduché, nadýchané a svěží lívance. Tento recept je můj nejoblíbenější, protože nemusíš nic vážit, stačí ti jediný hrnek.
Mouku, cukr, mléko a vajíčka spolu poctivě smícháš tak, abys dostal jemné těsto. Přidáš špetku soli, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, nadrvíš půlku kostky droždí a celé opět důkladně promícháš. Necháš odstát v pokojové teplotě 30 min. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Opékáš na rozpálené pánvi s kapkou oleje. S teplotou opatrně, aby se ti nespálili. Jakmile mám rozžhavenou pánev, stáhnu teplotu na mírně nízkou a konstantně udržuji. Uvidíš sám, to vychytáš časem. Nezapomeň opéct z obou stran. Lívance ti budou krásně držet. Jeden lívanec = jedna hlubší naběračka.
Podáváš s čím chceš, ale v letních měsících jsou nejlepší s jogurtem, ve kterém sis předtím rozmixoval jahody. Lívance pak do něj namáčíš.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
265 kcal, tuky 5 g, bílkoviny 8 g, sacharidy 46 g, vláknina 2 g