Šakšuka (Shakshuka) s mozzarellou a olivami

Šakšuka (Shakshuka) s mozzarellou a olivami

CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):

Vajíčka – 4 ks

Mozzarella – 125 g

Cherry rajčata – 100 g

Olivy – 100 g

Rajčata, pasírovaná – 250 g

Cibule – 1 ks

Řepkový/Slunečnicový olej

Sůl, Pepř a případně i Chilli

JAK NA TO:

Ukážu ti další, opravdu jednoduchý recept na výbornou šakšuku.

Na oleji opečeš nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáš rozpůlené cherry rajčata a chvíli opečeš, dokud nezměknou. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Podliješ pasírovanými rajčaty, přidáš olivy a opatrně vyklepneš vajíčka. Osolíš, opepříš a dusíš na mírné teplotě, dokud nemáš bílky připravené a (ideálně) žloutky tekuté.

Těsně před koncem přidáš nakrájenou mozzarellu a máš hotovo.

Dobrou chuť.

PS: nezapomeň ozdobit čerstvou bylinkou podle své chuti (ideálně petržel, bazalka, tymián nebo rozmarýn) 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

388 kcal, tuky 26 g, bílkoviny 25 g, sacharidy 13 g, vláknina 3 g

VÍC SNÍDAŇOVÉ INSPIRACE NÍŽE: