Šakšuka (Shakshuka)

Šakšuka (Shakshuka)

CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):

Vajíčka – 4 ks

Kořenová zelenina podle chuti, ideálně z vývaru (např. mrkev, petržel, kedlubna)

Rajčata, čerstvá – 1 ks

Rajčata, pasírovaná – 250 g

Jarní cibulka

Sůl, Pepř, Chilli

JAK NA TO:

Ukážu ti opravdu jednoduchý recept na šakšuku! Tak jednoduchý, jak to už bývá na této stránce zvykem.

Proč chci, abys použil zeleninu z vývaru? Protože je už měkká a nebudeš muset na toto fantastické jídlo čekat dlouho. 🙂 Ale klidně použij i čerstvou. Je to pouze na tobě. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Ná másle si opeč cibulku, nakrájenou kořenovou zeleninu a rajčata. Podlij pasírovanými rajčaty, promíchej a rozklepni vajíčka tak, jak je to na obrázku. Osol, opepři a případně přidej nějaké to chilli, ať to má grády.

Potom už jenom na mírné teplotě dusíš, dokud se ti vajíčka neudělají. Ideálně tak, aby žloutky zůstali tekuté. Pak to bude dokonalé!

Dobrou chuť.

PS: pokud by to bylo moc husté, klidně to rozřeď trochou vývaru předtím, než tam dáš vajíčka 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

480 kcal, tuky 25 g, bílkoviny 32 g, sacharidy 27 g, vláknina 9 g

VÍC SNÍDAŇOVÉ INSPIRACE NÍŽE: