Cizrnový salát

Cizrna recept salát oběd

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Cizrna – 250 g

Cherry rajčata – 250 g

Špenát, Rukola, listy z Červené řepy, příp. cokoliv zeleného podle chuti – 125 g

Sůl, Pepř, Olivový olej

Volitelné – toasty příp. jiné pečivo, jogurt řeckého typu

JAK NA TO:

Pokud nemám chuť na maso, často připravuji výbornou a chutnou cizrnu. Jediné, co na tento rychlý oběd potřebuješ je cizrnu nechat 12 hodin namočenou ve vodě. Ve stejné vodě ji pak osolíš a následně uvaříš (10-15 min). Pak vodu sliješ a necháš vystydnout.

Rajčata nakrájíš, všechno spolu smícháš, opepříš, pokapeš olivovým olejem a máš hotovo.

Můžeš to jíst jen tak, nebo si do toho můžeš namíchat i jogurt a zajídat opečenými toasty nebo celozrnným pečivem. Je to pak i sytější.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (bez pečiva a jogurtu):

209 kcal, tuky 7 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 30 g, vláknina 11 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

DALŠÍ JEDNODUCHÉ SALÁTY NAJDEŠ TADY: