CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Čočka, sušená – 250 g
Sušená rajčata – 150 g pevného podílu + nálev
Balkánský sýr – 200 g
Vlašské ořechy – cca 10g na porci, takže taková menší hrst
Rozpečené bagety s bylinkovým máslem jako příloha – recept najdeš tu
Sůl podle potřeby
JAK NA TO:
Pokud hledáš jednoduchý a lehký oběd, tak toto je ideální volba. Dokonce si ho v práci nemusíš ani ohřívat.
Čočku uvaříš ve slané vodě. Někdo předtím namáčí 2 hod., ale nijak se mi to neosvědčilo. Je dobrá a měkká i bez předchozího namáčení.
Sušená rajčata nakrájíš na pásky a smícháš s uvařenou čočkou. Přidáš i trochu nálevu, ve kterém jsou naložené. Většinou je to slunečnicový olej, který je zároveň ochucený kořením. Tak to využi ve svůj prospěch. Salát ti pak bude lépe klouzat dolu krkem.
Na talíři přidáš nadrobený balkánský sýr a v ruce nadrvené ořechy a máš hotovo.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (bez bagety):
490 kcal, tuky 26 g, bílkoviny 25 g, sacharidy 30 g, vláknina 15 g