CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Kuřecí prsa – 500 g
Rajče – 2 ks
Cibule – 2 ks
Ledový salát
Tortilla/Wrap – 4 ks
Marináda na maso: sůl, pepř, paprika mletá, drcený bobkový list, (sušená) cibule, (sušený) česnek, bazalka, oregano, rozmarýn, tymian, petrželová nať, řepkový olej
Omáčku si vyber podle chuti:
JAK NA TO:
Je léto a ty miluješ tu přímořskou atmostféru, svěží vzduch od moře a vůni stánků s gyrosem? Ale má to háček protože dovolená skončila, ale i přesto by sis to chtěl zopakovat? Nažhav gril, mám pro tebe řešení.
Maso si nařež na steaky, aby se ti lépe grilovalo. Hodíš na noc do marinády. Klidně i na dvě. Chceš to mít pořádně provoněné a kořenisté. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Ugrilované maso pak nožem nakrájíš na menší kousky, tortillu/wrap na grilu krátce ohřeješ a plníš. Začínáš zleva. Pás masa, pás nakrájených rajčat, pás nakrájené cibule, pás nakrájeného salátu. Přidáš si omáčku dle vlastního chuti, sroluješ a máš hotovo.
Dobrou chuť.
TIP: k dokonalosti to dotáhneš, pokud použiješ kuřecí prsa i s kůží, případně vykoštěné kuřecí stehna s kůží, tak jak ti to servírují i ve stáncích. Řeci ho připravují také z vepřového masa, takže si klidně kup i nějaké mastnější plícko nebo krkovici. Nakrájej to kostky, napíchej na špíz a ugriluj. Fantazi se meze nekladou. Je to nenáročný recept na rodinné oslavy.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
681 kcal, tuky 26 g, bílkoviny 39 g, sacharidy 72 g, vláknina 4 g