CO BUDEME POTŘEBOVAT (4-6 porcí):
Vepřové koleno, uzené nebo neuzené – 1 ks
Vepřové nožičky – 2 ks
Voda – 2,5 l
Česnek – 2 celé očistené „cibule“ (pozn. všechny stroužky)
Cibule – 2 ks
Sůl, Nové koření, Bobkový list
Čerstvý chléb
Na talíři – Cibule, Paprika, Ocet
JAK NA TO:
S huspeninou je to jako s gulášem. Každý má svůj recept a každému chutná trochu jinak. Někdo dokonce dává i zeleninu a už jsem viděl i s uvařeným vajíčkem. Tak to teda ne.
Huspenina je pro mne jenom ten chutný rosol a maso. Trochu nakrájené cibulky na talíři, trochu octu, papriky a zajídat čerstvým chlebem. A jak na to?
Koleno a nožičky umyješ a dáš vařit společně s očištěným česnekem a cibulí. Přidáš trochu nového koření, několik bobkových listů, celé to osolíš a na nízké teplotě vaříš 5 – 5,5 hodiny. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Maso z kolene a nožiček obereš a všechno ostatní, kromě vývaru, vyhodíš. Ukládáš rovnoměrně do připravených talířů nebo misek a zaléváš vývarem. Použij sitko, abys měl huspeninu čistou a průzračnou.
Zakryté odložíš na balkon vystydnout a máš hotovo.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
900 kcal, tuky 59 g, bílkoviny 41 g, sacharidy 53 g, vláknina 4 g