CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Mleté hovězí maso – 500 g
Kysané zelí – 1 kg
Rýže – 250 g (1 hrnek)
Voda – 1:1 s rýží
Smetana, 33% – 250 ml
Smetana, kysaná – 250 g
Cibule – 2 ks
Řepkový/Slunečnicový olej
Sůl, Pepř, Paprika, Kmín
JAK NA TO:
Vynikající a jednoduchá slovenská klasika, na kterou už dnes exsituje několik pozměněných receptů. 🙂
Cibuli si nakrájíš najemno a podusíš na oleji. Přidáš maso, sůl, pepř, papriku, kmín a chvíli to spolu podusíš, dokud maso nepustí šťávu. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Přidáš rýži a vodu, opět osolíš a podusíš, dokud se voda nevpije. Rýže bude ještě mírně tvrdá, ale to dobře. Takovou jí chceš, protože ti změkne u pečení.
Vymaštěný pekáč vrstvíš následovně: zelí – maso s rýží – zelí – maso s rýží atd., kolik vrstev ti vyjde.
Obě smetany smícháš dohromady a poliješ jimi navrstvenou směs.
Pečeš zakryté 20min. na 200° a potom další 20-25 odekryté zapékáš.
Dobrou chuť.
PS: slovensky kapusta je česky zelí a česky kapusta je slovensky kel. Nenech se zmást 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
392 kcal, tuky 27 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 24 g, vláknina 3 g