CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Uzené koleno bez kosti – 700 g
Klobása – 1 větší kus
Fazole v rajčatové omáčce – 2 plechovky (2×400 g)
Cibule – 1 ks
Česnek – 3 stroužky
Tymián, Chilli, Vepřové sádlo (když nemáš, můžeš použít i řepkový olej)
Čerstvý chléb
JAK NA TO:
Na tento recept jsem si vždy dělal chutě, když jsem jako malý kluk koukal na různé americké kovbojky. Velice často si tam kovbojové totiž připravovali „fazole“ a vždy to bylo v hlubším kotlíku nad ohněm, ve volné přírodě a nádherném prostředí. Když jsem byl teď s rodinou na chatě, napadlo mě ho nějakým způsobem vymyslet, jak to asi ti kovbojové celé mohli připravovat. Samozřejmě jsem tam přidal i chuťovky jako klobása a uzené koleno, ale pokud bych byl kovbojem, chtěl bych je mít přesně takové. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Na sádle si opečeš nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Mezitím si nakrájíš uzené koleno a klobásu a celé to spolu propečeš. Na závěr přidáš dvě konzervy fazolí i s rajčatovou omáčkou, promícháš, necháš projít varem a odstavíš. Přidáš lístky čerstvého tymiánu a chilli papričky a máš hotovo.
Zajídáš čerstvým chlebem, jako správný kovboj. 😀
Dobrou chuť a ať ti slunce svítí na cesty.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
816 kcal, tuky 35 g, bílkoviny 63 g, sacharidy 62 g, vláknina 15 g