CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Cizrna – 250 g
Cuketa – 1 kus
Mrkev – 2 ks
Cibule – 1 ks
Česnek – 2 stroužky
Okurka a Mrkev jako příloha
Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Hledáš skvělý recept z cizrny? Tato jednoduchá a lehká večeře to vyřeší. Zároveň věřím, že to bude oblíbená pochoutka i pro vegany.
Začneš tím, že cizrnu necháš alespoň 12 hodin ve vodě. Osolíš jí a v té stejné vodě uvaříš až změkne. Ověříš ochutnáním. 😉 Uvařenou cizrnu sliješ, ale vodu nech na později, možná se bude hodit. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Vedle na pánvi si na oleji podusíš nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a cuketu. Osolíš, opepříš, průběžně můžeš podlévat vodou (kterou sis odložil), pokud máš pocit, že by se to připalovalo.
Na závěr přidáš uvařenou cizrnu a všechno spolu rozmixuješ. Pokud máš pocit, že je změs příliš hustá, můžeš ještě přidat trochu zbytkové vody. Zajídáš čím chceš, ale u nás letí nakrájená okurka a mrkev, které slouží na nabírání místo lžíce.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
264 kcal, tuky 7 g, bílkoviny 14 g, sacharidy 37 g, vláknina 13 g