Chilli nebo nečili

Chilli mexická kuchyně zdravý oběd

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4-6 porcí):

Mleté hovězí maso – 600 g

Cibule – 1 kus

Česnek – 4 stroužky

Fazole – 2 balení (nálev nebude potřeba takže je jedno v jakém)

Kukuřice – 1 balení

Pasírovaná rajčata – 500 g

Sůl, Pepř, Rozmarýn/Tymián, Kmín

Řepkový/Slunečnicový olej

Příloha – rýže nebo tortilla a případne i zakysaná smetana

JAK NA TO:

Vynikající pochoutka, která je vhodná nejenom pro přípravu dobré a rychlé večeře, ale klidně i jako jednoduchý a zdravý oběd.

Nakrájenou cibuli a česnek společně na oleji podusíš, přidáš mleté maso, osolíš, opepříš, přidáš rozmarýn/tymián, kmín a na mírné teplotě dál dusíš, dokud maso nepustí šťávu.

Přidáš pasírovaná rajčata, fazole bez nálevu a kukuřici, chvíli povaříš a máš hotovo.

Vlastně ještě nemáš. Jako příloha se hodí jemně opečená tortilla a trochu zakysané smetany, ale s rýží je to přece jenom o něco málo praktičtější, např. když si to budeš chtít v práci ohřát. 🙂

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

508 kcal, tuky 17 g, bielkoviny 33 g, sacharidy 55 g, vláknina 5 g


TIP: příprava receptu zabere tak půl hodiny. Navíc je tento vynikajíci oběd vhodný nejenom pro milovníky mexické kuchyně, ale i pro běžné smrtelníky.. pro děti samozřejmě bez chilli, ale i tak je to výborné.. 🙂

PS: už víš, co budeš snídat nebo večeřet? Ne? Nevadí, koukni sem