Opečená cizrna se salátem a uzenou makrelou

recept, cizrna, salát, makrela, jednoduchý, rychlý zdravý, chutný, večeře

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Cizrna ve slaném nálevu – 2 plechovky (příp. 250 g sušené cizrny, dát do vody na 12 hodin a ve slané vodě uvařit)

Uzená makrela – 1 ks

Salát (ledový/hlávkový/Little Gem.. jakýkoliv podle tvé chuti)

Cherry rajčata – 250 g

Okurka, salátová – 1 ks

Olivový olej

Česnek – 1 stroužek

Bageta

Pepř, Petrželová nať – ideálně čerstvá, Chilli

JAK NA TO:

Původně měl být tento recept trochu jinak. Klasický salát s natrhaným masem z makrely. Ale to bych nebyl já, kdybych se s tím spokojil. 🙂 Něco tomu chybělo. Tak jsem se rozhodl to připravit trochu jinak. A udělal jsem dobře. Věř mi, že tento recept na jednoduchou večeři, zvládne kdokoliv.

Nakrájej si česnek na menší kousky a na troše olivového oleje a na mírné teplotě cca minutu opeč. Dej si bacha, aby ti nezhořkl. Přidej nakrájenou petrželovou nať, chilli, cizrnu a spolu to celé krátce opeč a promíchej, aby se propojily chutě. Opepři.

Salát, rajčata, okurky nakrájej a smíchej.

Na závěr si ještě opeč připravenou bagetu, natrhej maso z makrely a můžeš se do toho pustit.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

363 kcal, tuky 14 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 42 g, vláknina 8 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: