CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Brambory – 8 středně velkých
Mleté hovězí maso – 300 g
Žampiony (ideálně malé) – 500 g
Nastrouhaný parmezán – 40 g
Pasírovaná rajčata – 250 g
Cibule – 1 ks
Česnek – 2 stroužky
Řepkový/Slunečnicový olej
Červené víno – 1 dcl
Sůl, Pepř, Oregano, Petrželová nať – ideálně čerstvá
JAK NA TO:
A je to tu. Další den a další oběd. Chceš si pochutnat na výborném receptu a připravit si výborný a zároveň jednoduchý oběd?
Brambory jenom omyješ, propícháš vidličkou a dáš péct při 190°na 60 min.
Cibuli a česnek oloupeš, nakrájíš na jemno a podusíš na troše oleje. Přidáš maso, osolíš, opepříš, podliješ vínem, promícháš a podusíš, dokud ti nepustí šťávu. Přidáš pasírovaná rajčata a za průběžného míchání dusíš odkryté, aby se ti odpařilo co nejvíc vody a omáčka zůstala hustá. Celé ti to zabere 25-30 min. Na závěr odstavíš, přidáš oregano, promícháš. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Žampiony jenom umyješ a na troše oleje opečeš. Před koncem (poznáš to tak, že žampiony krásně ztmavnou) přidáš nadrobno nakrájenou petrželovou ňať, naposled promícháš a odstavíš.
Všechno si to stihl/stihla dokud se ti pečou brambory, takže si v klidu nalij skleničku vína (pokud nejsi v práci) a začni servírovat.
Dobrou chuť.
PS: nezapomeň posypat parmezánem 😉 a nezapoměn se také podívat i na další recept na klasické pečené brambory nebo tyto fantastické s mozzarellou 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
392 kcal, tuky 16 g, bílkoviny 27 g, sacharidy 30 g, vláknina 5 g