Farmářská vajíčka

vajíčka, houby, slanina, recept, snídaně, co k snídani

CO BUDEME POTŘEBOVAT (1 porce):

Vajíčka – 2 ks

Slanina – 50 g

Žampiony – za hrst (cca 50 g)

Tvrdý sýr typu Eidam/Gouda – 20 g

Jarní cibulka – 1 ks

Cherry rajčata – 6 ks

Pečivo – 60 g (např. jedna malá bagetka, kterou rozřízneš na polovinu)

Sůl

JAK NA TO:

Pokud chceš nastartovat svůj den pořádnou snídaní, tak tyto Farmářská vajíčka jsou ideální volbou. Neptej se, proč „farmářská“. Když jsem je viděl na talíři, nejvíc mi to připomínalo snídani na nějaké farmě. Na žádné jsem samozřejmě nikdy nežil a nepracoval, ale kdyby jo, tak si určitě dám tuto vydatnou snídani.

Žádná věda a ani „objevení Ameriky“ se neděje. Nakrájenou slaninu opečeš se žampiony. Když už jsou dostatečně propečené, rozbiješ na to vajíčko, osolíš, posypeš nastrouhaným sýrem a dopečeš zakryté na mírné teplotě tak, aby ti ještě žloutek zůstal tekutý.

Mezitím si rozpůlíš bagetku, opečeš do křupava a podáváš jako třeba na obrázku.

Dozdobíš jarní cibulkou a máš hotovo.

Nezapomeň si k tomu dát i zeleninu. Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

544 kcal, tuky 24 g, bílkoviny 38 g, sacharidy 45 g, vláknina 8 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

VÍC SNÍDAŇOVÉ INSPIRACE NÍŽE: