CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):
Vajíčka – 4 ks
Mozzarella – 125 g
Cherry rajčata – 100 g
Olivy – 100 g
Rajčata, pasírovaná – 250 g
Cibule – 1 ks
Řepkový/Slunečnicový olej
Sůl, Pepř a případně i Chilli
JAK NA TO:
Ukážu ti další, opravdu jednoduchý recept na výbornou šakšuku.
Na oleji opečeš nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáš rozpůlené cherry rajčata a chvíli opečeš, dokud nezměknou. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Podliješ pasírovanými rajčaty, přidáš olivy a opatrně vyklepneš vajíčka. Osolíš, opepříš a dusíš na mírné teplotě, dokud nemáš bílky připravené a (ideálně) žloutky tekuté.
Těsně před koncem přidáš nakrájenou mozzarellu a máš hotovo.
Dobrou chuť.
PS: nezapomeň ozdobit čerstvou bylinkou podle své chuti (ideálně petržel, bazalka, tymián nebo rozmarýn) 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
388 kcal, tuky 26 g, bílkoviny 25 g, sacharidy 13 g, vláknina 3 g