CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Vepřová krkovice (s kostí nebo bez) – 750g (masa bez kosti)
Brambory – 2 ks/osoba
Dýně Hokkaido – 1 ks
Marináda: tmavé pivo, med, chilli, česnek, sůl, pepř a případně také čerstvá petržlenová ňat nebo ještě voňavější rozmarýn
JAK NA TO:
Brambory a dýni jenom umeješ, nakrájíš, položíš na plech a pečeš na 180° cca 35 min. Ano, i se slupkou. Nastav si program „Horní grill + horký vzduch“. (víš to tlačítko s tím ventilátorem 😀).
Vepřovou krkovici si nakrájej na 1-2 cm hrubé steaky. Vlož je na 12 hodin do marinády a pak je oboustranně opeč buď na pánvi nebo v troubě na 200° cca 20-25 min. Pokud je budeš péct v troubě, čas odhadni podle sebe, aby si maso nepřesušil.
A vlastně už máš hotovo. Tak dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
590 kcal, tuky 26 g, bílkoviny 42 g, sacharidy 42 g, vláknina 5 g