Steaky z vepřové krkovice v medovo-pivní marinádě s chilli

steak, vepřová krkovice, večeře, jednoduchá, rychlá, marináda, tmavé pivo, pivo, česnek, med, chilli

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Vepřová krkovice (s kostí nebo bez) – 750g (masa bez kosti)

Brambory – 2 ks/osoba

Dýně Hokkaido – 1 ks

Marináda: tmavé pivo, med, chilli, česnek, sůl, pepř a případně také čerstvá petržlenová ňat nebo ještě voňavější rozmarýn

JAK NA TO:

Brambory a dýni jenom umeješ, nakrájíš, položíš na plech a pečeš na 180° cca 35 min. Ano, i se slupkou. Nastav si program „Horní grill + horký vzduch“. (víš to tlačítko s tím ventilátorem 😀).

Vepřovou krkovici si nakrájej na 1-2 cm hrubé steaky. Vlož je na 12 hodin do marinády a pak je oboustranně opeč buď na pánvi nebo v troubě na 200° cca 20-25 min. Pokud je budeš péct v troubě, čas odhadni podle sebe, aby si maso nepřesušil.

A vlastně už máš hotovo. Tak dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

590 kcal, tuky 26 g, bílkoviny 42 g, sacharidy 42 g, vláknina 5 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: