CO BUDEME POTŘEBOVAT (6-8 porcí):
Sušené houby – 2 hrstě
Brambory – 3 střední kusy
Smetana, 33% – 250 ml
Mouka, hladká – 1 vrchovatá PL
Ocet – 2 PL
Cukr – 2 PL
Sůl
Máslo
Voda – 1l
JAK NA TO:
Nejlepší recept na krémovou houbovou polévku mám od svojí mámy. Nemůžu si ale pomoci, od ní mi pokaždé chutná lépe. Ale to bude zkušenostmi, protože nám jí přípravovala každé Vánoce. Takže se neboj, časem si také vychytáš svůj poměr, jak bude chutnat tobě.
Sušené houby nasekej na menší kousky a namoč je do vody. Brambory zbav slupky a spolu s houbami je dej vařit do osolené vody. Použij také vodu z hub, ve které se močily.
Když máš brambory měkké, ve smetaně si rozmíchej lžíci mouky a pomalu, za stálého míchání, zamíchej do polévky, dokud ti krásně nezhoustne. Přidej trochu másla, 2 PL octu a cukru, promíchej, nech projít varem a máš hotovo.
Dobrou chuť.
TIP: když jsem byl ještě malý kluk, nejvíc mi to chutnalo s čerstvým chlebem 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
157 kcal, tuky 10 g, bílkoviny 7 g, sacharidy 9 g, vláknina 3 g