CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Cuketa – 2 ks
Mrkev – 6 ks
Olivový olej
Nastrouhaný parmezán – 40 g
Strouhanka (v poměru 1:1 s parmezánem)
Bulgur – 250 g
JAK NA TO:
Tento recept by se dal pojmenovat i jako „téměřveganský“. Ale proč si nepřidat trochu parmezánu a svěží řecké Tzatziky? Ideální jako lehká večeře, ale i jako jednoduchý oběd. A výborně se k tomu hodí bulgur.
Cuketu umyješ, mrkvu oloupeš a obě nakrájíš na hrubší hranolky. Přidáš olivový olej, strouhanku i parmezán a celé to spolu promícháš tak, abys měl všechny hranolky obalené. Použij na to hlubší mísu. Pokud ti zůstane směs strouhanky, parmezánu a oleje, tak jí ještě rovnoměrně nanes na hranolky připravené na plechu. Pečeš 20 min. na 180°, režim Horní gril a horký vzduch.
Bulgur mezitím uvaříš ve vodě podle návodu.
A Tzatziky jsou jednoduché. Připrav si je podle receptu v odkazu výše.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
266 kcal, tuky 7 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 37 g, vláknina 8 g