Zeleninové hranolky s parmezánem, bulgurem a Tzatziky

vegan, vegetarian, recept, zeleninové hranolky, tzatziky, bulgur, oběd, večeře

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Cuketa – 2 ks

Mrkev – 6 ks

Olivový olej

Nastrouhaný parmezán – 40 g

Strouhanka (v poměru 1:1 s parmezánem)

Bulgur – 250 g

Tzaziky

JAK NA TO:

Tento recept by se dal pojmenovat i jako „téměřveganský“. Ale proč si nepřidat trochu parmezánu a svěží řecké Tzatziky? Ideální jako lehká večeře, ale i jako jednoduchý oběd. A výborně se k tomu hodí bulgur.

Cuketu umyješ, mrkvu oloupeš a obě nakrájíš na hrubší hranolky. Přidáš olivový olej, strouhanku i parmezán a celé to spolu promícháš tak, abys měl všechny hranolky obalené. Použij na to hlubší mísu. Pokud ti zůstane směs strouhanky, parmezánu a oleje, tak jí ještě rovnoměrně nanes na hranolky připravené na plechu. Pečeš 20 min. na 180°, režim Horní gril a horký vzduch.

Bulgur mezitím uvaříš ve vodě podle návodu.

A Tzatziky jsou jednoduché. Připrav si je podle receptu v odkazu výše.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

266 kcal, tuky 7 g, bílkoviny 13 g, sacharidy 37 g, vláknina 8 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBROU VEČEŘI NAJDEŠ TADY: