CO BUDEME POTŘEBOVAT (6-8 porcí):
Červená řepa (čerstvá nebo předvařená) – 300 g
Tvaroh jemný, nízkotučný – 250 g
Lučina – 100 g
Dýňová semínka, 20 g
Celozrnný chléb, 50-70 g na porci
JAK NA TO:
Na otázku, co k večeři je velice jednoduchá odpověď.
Pokud máš řepu čerstvou, tak ji oloupej a nastrouhej do misky. Pokud jí koupíš předvařenou, tak rovnou strouháš. Přidáš tvaroh s Lučinou, rozmícháš do směsi, kterou buď natíráš na chléb nebo jíš vidličkou/lžičkou a pečivem jenom zajídáš.
Nezapomeň odzdobit dýňovými semínky, které předtím nasucho opečeš na pánvi.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
122 kcal, tuky 4 g, bílkoviny 10 g, sacharidy 11g, vláknina 3 g