Kuřecí prsa v medové marinádě s opekanými brambory a česnekovým dipem

oběd, grill, kuřecí prsa, brambory, recept, medová marináda, fitrecept, fitness recept, česnekový dip, jednoduchý, rychlý, zdravý, recept

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Kuřecí prsa – 500 g

Brambory i se slupkou – 12 ks

Červená paprika, sladká, mletá

Sůl, Pepř

MARINÁDA: Olivový olej – 1 PL, Med – 1 PL, Sůl, Pepř, Citrónová šťáva – 1 čl, Petržlenová nať – za hrst

Česnekový dip

JAK NA TO:

Ať už na gril nebo jako rychlý a zdravý oběd.

Brambory jenom umyješ a nakrájíš na měsíčky. Osolíš, posypeš paprikou, poliješ řepkovým olejem, dobře promícháš a dáš péct na 30min. na 180°. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Marinádu si připravíš smícháním přísad a kuřecí maso v ní necháš marinovat 12 hodin. Na mírné teplotě opečeš oboustranně. Můžeš použít i gril, pokud máš čas a prostor.

Česnekový dip připravíš podle receptu, viz. odkaz výše.

Dip byl měl sloužit na brambory, ale můžeš použít i na kuřecí maso. Fantazii sa meze nekladou.

Dobrou chuť. 🙂

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

373 kcal, tuky 7 g, bílkoviny 36 g, sacharidy 40 g, vláknina 3 g

INSPIRACI NA DALŠÍ DOBRÉ OBĚDY NAJDEŠ TADY: