CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Kuřecí prsa – 500 g
Brambory i se slupkou – 12 ks
Červená paprika, sladká, mletá
Sůl, Pepř
MARINÁDA: Olivový olej – 1 PL, Med – 1 PL, Sůl, Pepř, Citrónová šťáva – 1 čl, Petržlenová nať – za hrst
JAK NA TO:
Ať už na gril nebo jako rychlý a zdravý oběd.
Brambory jenom umyješ a nakrájíš na měsíčky. Osolíš, posypeš paprikou, poliješ řepkovým olejem, dobře promícháš a dáš péct na 30min. na 180°. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Marinádu si připravíš smícháním přísad a kuřecí maso v ní necháš marinovat 12 hodin. Na mírné teplotě opečeš oboustranně. Můžeš použít i gril, pokud máš čas a prostor.
Česnekový dip připravíš podle receptu, viz. odkaz výše.
Dip byl měl sloužit na brambory, ale můžeš použít i na kuřecí maso. Fantazii sa meze nekladou.
Dobrou chuť. 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
373 kcal, tuky 7 g, bílkoviny 36 g, sacharidy 40 g, vláknina 3 g