CO BUDEME POTŘEBOVAŤ (4 porce):
Okurka – 1 ks
Bílý jogurt řeckého typu – 250 g
Olivový olej
Česnek – 1 stroužek
Kopr – za hrst
Pepř
JAK NA TO:
Tento typický řecký salát je nejenom osvěžující, ale také velice jednoduchý a oblíbený.
Umyješ okurku a nastrouháš jí. Můžeš jí i oloupat, někdo to tak dělá, ale mně se to líbí, když je to víc zelené. Rukou vymačkáš co nejvíce šťávy, abys to neměl moc vodové. Do toho přidáš jogurt, protlačený česnek, trochu pepře, olivový olej a čerstvý kopr.
Kopr předtím nasekej, aby se ti uvolnilo aroma.
Promícháš a máš hotovo.
Dobrou chuť.
TIP: hodí se jako příloha, např. k těmto zeleninovým hranolkám 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
68 kcal, tuky 3 g, bílkoviny 3 g, sacharidy 5 g, vláknina 1 g