CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 varianty):
MÜSLI DO JOGURTU (2-4 porce):
Ovesné vločky – 100 g
Vlašské ořechy – 30 g
Lískové ořechy – 30 g
Rozinky nebo sušené brusinky – 20 g
Čerstvé borůvky a maliny – tak za hrst
Jogurt řeckého typu – cca 200 g/osoba
JAK NA TO:
Pokud si chceš připravit zdravější a hlavně ekonomicky výhodnější variantu snídaňového müsli, tak jsi na správné adrese.
Ovesné vločky a ořechy hoď na pánev a společně je opeč na mírné teplotě a na sucho, tedy bez oleje nebo jiného tuku. Opeč si to podle chuti, ale nemusíš extra dlouho. Stačí, že budou vločky pěkně křupavé, necháš vystydnout a přimícháš rozinky nebo sušené brusinky.
Směs přidáš do jogurtu, k tomu čerstvé borůvky, maliny a máš hotovo.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
326 kcal, tuky 17 g, bílkoviny 12 g, sacharidy 32 g, vláknina 4 g
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
MÜSLI TYČINKA (2-4 porce):
Banán – 2 ks
Jablko – 2 ks
Ovesné vločky – 100 g
Med – 2 PL
JAK NA TO:
Mám pocit, že dnešní internety jsou plné müsli tyčinek, ale než je připravíš, tak si zaneřádíš celou kuchyň a můžeš se jít rovnou osprchovat.. Pojď si je připravit opravdu, ale myslím opravdu jednoduše. Vytvaruj si je do tvaru jakého jenom chceš.
Nastrouháš si jablka, k tomu přidáš banán, celou směs rozmixuješ, přidáš med, ovesné vločky a promícháš do souvislé směsi.
Osvědčila se mi varianta nabírat směs polévkovou lžící a ukládat na plech. Nezapomeň na papír na pečení, aby se ti zbytečně nepřichytily. Dáš zapéct do trouby při 180° na 30 min. Potom necháš vystydnout, ideálně 2 hodiny v lednici ať ti med trochu ztuhne a máš hotovo.
Pochutnají si všichni.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
265 kcal, tuky 2 g, bílkoviny 5 g, sacharidy 54 g, vláknina 6 g