CO BUDEME POTŘEBOVAT (6-8 porcí):
Sušený hrášek – 250 g
Mrkev – 4 větší kusy
Brambory – 4 větší kusy
Česnek – 2 stroužky
Cibule – 1 ks
Pasírovaná rajčata – 500 ml
Voda – 1l
Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Nevíš, co k večeři? Hledáš chutný, jednoduchý a zároveň zdravý recept? Vítej. Tuto polévku si velice rychle oblíbíš, u nás mizne rychlostí světla. 🙂
V hlubším hrnci orestuješ na oleji nakrájenou cibuli i česnek. Dej si pozor, aby se ti česnek nepřipálil, zhořkne ti. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Mezitím si očistíš mrkev i brambory, nakrájíš, vložíš do hrnce, osolíš, zaliješ vodou a povaříš cca 15 min. dokud zelenina nezměkne. Celou směs rozmixuješ, přidáš pasírovaná rajčata a sušený hrášek a na mírné teplotě a za občasného míchání vaříš dalších cca 15 min., dokud ti hrášek nezměkne.
Na talíři přidáš trochu pepře a můžeš zakápnout olivovým olejem a přidat něco zelené. A nemyslím tím Absinth. 🙂
Dobrou chuť.
TIP: na závěr, si pro ozvláštnění, přidej trochu nastrouhaného zázvoru 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
185 kcal, tuky 4 g, bílkoviny 10 g, sacharidy 27 g, vláknina 8 g