Polévka z grilované cukety se špenátovým pestem

Polévka z grilované cukety se špenátovým pestem

CO BUDEME POTŘEBOVAT (6-8 porcí):

Cuketa – 2 ks

Brambory – 8 ks

Špenátové pesto

Voda – 1 l

Smetana, kysaná – na servírování

Sůl, Pepř, Olivový olej

JAK NA TO:

Recept na cuketovou polévku by neměl být obyčejný. Takových je plný internet. Měl by být nápaditý, originální, chutný a zároveň jednoduchý. Tak tento je přesně takový.

Cuketu jenom umyj, nakrájej a ugriluj na ohni. Alternativně můžeš opéct na pekáči. Ale připravíš se o tu nezaměnitelnou chuť z grilu. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Brambory uvaříš v osolené vodě. Když budou měkké, přidáš grilovanou cuketu a špenátové pesto. Pesta se neboj, klidně ho tam dej víc.

Rozmixuj, nech projít varem a odstav.

Na talíři ozdobíš čerstvě namletým pepřem, kysanou smetanou, olivovým olejem a máš hotovo.

Dobrou chuť.

TIP: nejlépe chutná za studena 😉

PS: místo pesta můžeš použít čerstvý baby špenát a 1-2 stroužky protlačeného česneku.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

126 kcal, tuky 4 g, bílkoviny 6 g, sacharidy 16 g, vláknina 3 g

POLÉVKA JE GRUNT: