Mrkvová pomazánka se sýrem a vajíčkem

Mrkvová pomazánka

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4-6 porcí):

Mrkev – 4 větší kusy

Tvrdý sýr typu Eidam/Gouda – 200 g

Bílý jogurt řeckého typu – 400 g

Vajíčko – 1ks/osoba

Čerstvý chléb

Sůl, Pepř, Petrželová nať

JAK NA TO:

Opravdu výborná, lehká, svěží a chutná pomazánka! Vhodná nejenom ke snídani, ale klidně i na svačinku.

Mrkev očistíš a nastrouháš najemno. Sýr nastrouháš také najemno. Smícháš s jogurtem, trochu osolíš, opepříš, přidáš nasekanou petrželovou nať a máš hotovo.

Podáváš s uvařeným vajíčkem.

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

380 kcal, tuky 15 g, bílkoviny 25 g, sacharidy 36 g, vláknina 5 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

DALŠÍ SKVĚLÉ POMAZÁNKY NAJDEŠ TADY: