CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Hermelín
Sušená rajčata v oleji
Chilli papřičky – 2 druhy (čerstvá/sušená + naložená)
Cibule
Česnek
Pepř – celý, Bobkový list, Řepkový olej
JAK NA TO:
Toto je chuťovka, kterou má rád snad každý, koho znám. A snad každý, koho znám, na to má i svůj recept. Jelikož se Muž v kuchyni snaží svůj život v kuchyni žít jednoduše, přináším ti svůj, opravdu snadný a jednoduchý recept, jak naložit Hermelíny a dopřát si tuto pochoutku v pohodlí domova. Navíc, v dnešní „COVIDové“ době, kdy nám zavírají restaurace a bary, se ti bude hodit recept, jak si doma připravit nakládaný Hermelín.
Počet Hermelínů nechám na tobě. Od toho bude záviset i počet přísad.
Každý Hermelín překrojíš a naplníš sušenými rajčaty a chilli papričkou. Nešetři. Potom je ukládáš do nádoby v pořadí – trochu oleje na spodek, sýr, trochu nakrájené cibule, bobkový list, pepř a v tomto pořadí pokračuješ, dokud nádobu nenaplníš. Na závěr doliješ olejem, aby ti všechny sýry krásně plavaly. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Mezi to všechno do nádoby vkládáš stroužky česneku, další chilli papričky, nakrájenou cibuli a sušená rajčata, která ti zůstala. Neboj se toho. Čím víc se ti podaří to naplnit, o to méně oleje musíš použít.
Nech to v lednici odstát sedm dní. Já to, ale nikdy nevydržím a pouštím se do nich už po pěti dnech. 😀
K tomu si otevři jedno vychlazené a máš hotovo.
Dobrou chuť.
PS: nezapomeň si také naložit utopence a vyzkoušet rozpečený hermelín 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci bez pečiva:
359 kcal, tuky 28 g, bílkoviny 28 g, sacharidy 1 g, vláknina 0 g