Pečená makrela se salátem

Pečená makrela se salátem

CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):

Makrela čerstvá – 1 kus/osoba

Česnek – 8 ks

Cherry rajčata – 4ks/osoba

Lehký salát s ředkvičkou

Hrubozrnná sůl, Pepř, Bobkový list, Řepkový olej

Pečivo (není nutné, je to syté i bez něj. Na fotce sice je celozrnná bageta, ale nakonec jsme to jedli bez ní)

JAK NA TO:

Vynikající a lehký oběd máš přímo před sebou. Rybu opláchneš (pokud jsi jí koupil i s vnitřnostmi, tak jí samozřejmě vykuchej 😉 ), odřežeš hlavu i ocas, do brušné dutiny vložíš jeden celý stroužek česneku, ostatní jen tak volně do vymaštěného pekáče. Položíš ryby, přidáš celá cherry rajčata, bobkový list a dáš zakryté péct na 200°na 30 min. Potom odkryješ a dopečeš v režimu horní gril dalších 10-15min.

Případně si makrelu můžeš také upéct na grilu. 😉

Salát si připravíš podle receptu (odkaz najdeš výše) a máš hotovo.

Dobrou chuť.

PS: tuků se neboj, makrela je sice bohatá na tuky, ale jsou to přesně ty, ktoré jsou plné Omega-3 nenasycených mastných kyselin, které chceš, potřebuješ a kterých jíš málo 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

537 kcal, tuky 35 g, bílkoviny 44 g, sacharidy 9 g, vláknina 6 g

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

VYZKOUŠEJ I DALŠÍ RECEPTY Z RYB: