Selská fazolová polévka

Selská fazolová polévka

Sušené fazole – 250 g

Polévková zelenina – mrkev 4 ks, petržel 2 ks, celer (trochu), česnek 2 stroužky, cibule 1ks

Brambory – 6 větších kusů

Moravské uzené maso – 300 g

Voda – 1l + na namočení fazolí

Sůl, Pepř

JAK NA TO:

Výborná, sytá a zdravá polévka je na stole za 30 min. Jenom si nezapomeň předtím fazole namočit na 12h do vody. 🙂 (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Budeš potřebovat 2 hrnce. V jednom uvaříš fazole s nakrájeným uzeným masem. Dej si pozor, aby tam nebylo příliš hodně vody (ideálně jen tak těsně nad fazolemi) – vysvětlím níže. Budeš vařit cca 20min, dokud ti fazole nezměknou.

Ve druhém hrnci uvaříš nakrájenou polévkovou zeleninu a brambory. Nezapomeň v obou osolit vodu. Povaříš stejně dlouho jako fazole.

Obsah hrnce, ve kterém si vařil zeleninu rozmixuješ. Nemusíš úplně najemno, ať tam jsou ještě cítit kousky zeleniny. Přeliješ do něj uvařenou fazoli s masem – proto jsi měl dát méně vody, aby nebyla potom moc řídká. Pokud by se ti povedlo přeci jenom dát hodně vody, tak nejprve přelož fazoli s masem a potom postupně přilévej vodu podle hustoty, kterou si přeješ.

Na závěr trochu pepře a já si přidal i trochu chilli. 😉

Dobrou chuť.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

175 kcal, tuky 3 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g

POLÉVKA JE GRUNT: