CO BUDEME POTŘEBOVAT (4-6 porcí):
Brambory – 10 ks/litr vody
Voda – 1l
Smetana 33% – 250 ml
Česnek –cca 4 stroužky (je to velice individuální. Klidně si dej i 6, když budeš chtít)
Sůl, Kmín, Majoránka
Máslo
Chléb na krutony – použij vydlabanou část z bochánku, případně starší chléb
Eidam/Gouda 45% na nastrouhání
Bochánek – volitelné, dá se sníst i z talíře
+ nastrouhaný brambor na případné zahuštění
JAK NA TO:
Kdo by neměl rád česnekovou polévku? Jenomže lidová kreativita už dnes nabrala nevídané rozměry a lidi si začali tento recept zbytečně komplikovat. Přitom je tak jednoduchý a nepotřebuješ ani mouku. Takže si pojďme ukázat, jak si připravit poctivou česnekovou polévku bez mouky a bujónu.
Brambory dáš vařit. 10ks/litr vody. Osolíš, přidáš kmín. Když jsou brambory uvařené, v té samé vodě je rozmixuješ, přidáš smetanu, promícháš a necháš projít varem. Pokud by byla příliš řídká, ještě přidej nastrouhaný brambor a chvíli povař. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Odstav bokem, přidej protlačený česnek, majoránku a promíchej. Počkej cca 10 min. ať se ti polévka krásně provoní a můžeš začít podávat.
Pokud budeš podávat v bochánku, tak vršek odřež a vnitřek vydlab.
Pokud si chceš připravit ještě krutony, využij tento čas a opeč si je na másle a ještě si k polévce nastrouhej sýr.
Dobrou chuť. 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (bez bochánku):
247 kcal, tuky 12 g, bílkoviny 7 g, sacharidy 27 g, vláknina 1 g