Mrkvový krém s karamelizovanou cibulí a Tabascem

polévka, večeře, oběd, mrkvový krém, co se zbylou mrkvou, zůstala mi mrkev, recept, Tabasco, s karamelizovanou cibulí

CO BUDEME POTŘEBOVAŤ (6-8 porcí):

Mrkev – 5 ks

Brambory – 5 ks

Smetana 33% – 250 ml

Voda – 1 l

Cibule – 1 ks

Řepkový/Slunečnicový olej

Sůl, Pepř, Cukr, Tabasco

JAK NA TO:

Právě jsi objevil velice jednoduchý recept na lahodnou, lehkou a mírně pikantní polévku k večeři.

Mrkev i brambory oloupej, nakrájej a dej vařit do osolené vody 15-20 min. Potom rozmixuj ručním mixérem (vodu nesléváš), přidej smetanu, nech projít varem a polévku máš hotovou. (pokračování níže)

Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“

Muž v kuchyni


Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:

pokračování:

Dokud se ti vaří mrkev s brambory, nakrájej si cibuli a opeč ji do zlatova na oleji. Potom přidej lžíci cukru a za průběžného míchání ještě pár minut opékej dokud ti hezky nezkaramelizuje.

V talíři si přidej trochu pepře, pár kapek Tabasca a máš hotovo.

Dobrou chuť.

PS: vyzkoušej také tento mrkvový krém s kuřecím masem a sezamem 😉

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

207 kcal, tuky 13 g, bílkoviny 3 g, sacharidy 19 g, vláknina 3 g

POLÉVKA JE GRUNT: