CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Maso a kosti na vývar, případně i droby, pokud je máš rád
Zelenina – Mrkev, Celer, Petržel, Kedlubna, Cibule/Pórek, pár stroužků česneku
Voda
Sůl, Pepř celý, Petrželová nať
JAK NA TO:
Každý to dobře zná. Neděle, doma se rozléhá vůně oběda, který máma nebo babička připravuje. Nevím, jak u tebe, ale já mám neděli spojenou s vývarem. U nás se vařil opravu každý víkend.
Základem je méně vody, hodně zeleniny a vařit pomalu. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Dáš vařit vodu a pomalu do ní přidáváš očištěnou zeleninu, osolíš, přidáš pár kuliček pepře. Až když se začne voda vařit, přidáš maso a kosti a teplotu stáhneš tak, aby se ti nevařila prudce, ale opravdu jenom velice mírně. Osobně vařím 1,5-2 hodiny.
Pokud se ti začne z masa tvořit silná pěna, odeber lžící. Zeleninu krájet nemusíš, nakrájíš si jí až uvařenou v talíři.
Maso by mělo být jemné, že se ti bude samo rozpadat.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
96 kcal, tuky 2 g, bílkoviny 3 g, sacharidy 17 g, vláknina 1 g