CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Vepřová panenka – 750 g
Prosciutto – 100 g
Tvrdý sýr typu Eidam/Gouda 45% – 100 g
Rozmarýnové brambory (z toho receptu)
Sůl, Česnek, Pepř
JAK NA TO:
Když jsem opět dostal do rukou panenku a ještě bylo léto a já byl opět na chatě, tak jsem se rozhodl, že jí připravím stejným způsobem, jako tuto panenku.
Ale to bych nebyl já, abych něco pořád nevymýšlel. A tak jsem se rozhodl pro menší změnu. Maso jsem nechal vcelku a jenom ho podélně rozříznul. Osolil, opepřil, potřel česnekem a naplnil sýrem. Páratky jsem ho „sešil“. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Potom jsem ho opatrně obalil prosciuttem, které jsem také pro jistotu páratky uchytil. Zabali jsem ho pak do alobalu a zahrabal do připraveného uhlí. Maso jsem tam nechal 10 minut, protože jsem věděl, že ho budeme hned jíst. Nejdřív nafotit samozřejmě. 😉 Kdybych hned neodbaloval, stačilo by 8 minut a nechal bych ho dojít v alobalu. Jinak by hrozilo, že z toho bude žvýkačka.
Než se mi připravilo uhlí, dle staršího receptu (viz. výše), jsem si připravil rozmarýnové brambory. Bylo to fantastické.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
511 kcal, tuky 20 g, bílkoviny 52 g, sacharidy 28 g, vláknina 2 g