CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Vepřová panenka – 750 g
Sůl, Česnek, Pepř, Tymian
Řepkový olej
Alobal
JAK NA TO:
Chceš zazářit na grilovačce? Nebo si jen tak pochutnat na vepřové panence? Jsi na správném místě. Ukážu ti totiž jednoduchý a fantasticky úžasný recept, který jsem vymyslel, protože jsem na chatě nemohl najít rosť na gril. 😀 Dokonce si jí můžeš připravit i doma v troubě. Tam bych ti ale doporučil tento postup, protože ho mám vyzkoušený a funguje perfektně. I když vařím u tchýni v kuchyni. 😉
Panenku si rozdělíš na čtyři, přibližně stejně velké kousky. Podélně překrojíš, abys mohl naplnit protlačeným česnekem a tymianem. Po obvodu potřeš olejem, osolíš, opepříš, zabalíš jednotlivé kousky do připraveného alobalu a necháš celou noc v lednici. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Připravíš si uhlíky. Pokud jsi to ještě nedělal, je to jednoduché. Necháš najednou shořet hodně dřeva, uhlíky pak rozhrabeš, vložíš maso v alobalu a zahrabeš ho těmi stejnými uhlíky. Necháš 8-10 minut max! Toto je důležité, abys neměl panenku suchou a gumovou. A důležité je také to, abys tam maso nevkládal přímo z lednice. Nech ho nejméně 2 hodiny před pečením u pokojové teploty.
Já se řídím tím, kdy budeme jíst. Pokud hned, tak ho peču 10 minut. Pokud tak za půl hodiny, tak jenom 8 minut a nechám ho dojít v alobalu. A bude vypadat jako na fotce. Věř mi, že maso zůstalo i přesto krásně štavnaté.
A když to ještě nakombinuješ s touto fantastickou houbovo-sýrovou omáčkou, tak to bude teprve jízda!
Dobrou chuť.
TIP: doporučuji k tomu batáty nebo salát
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci bez přílohy:
234 kcal, tuky 11 g, bílkoviny 31 g, sacharidy 0 g, vláknina 0 g