CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):
Krůtí prsa – 400 g
Špenát mražený – 400 g (pokud čerstvý, tak celou vaničku/balení)
Eidam/Gouda 45% – 50 g
Česnek – 1 stroužek
Mléko 3,5% – 100 ml
Sůl, Pepř, Olivový olej, Řepkový olej
JAK NA TO:
Toto je vynikající low-carb recept nebo pokud hledáš lehký a nenáročný oběd, jsi opět na správném místě.
Na olivovém oleji krátce orestuješ na větší kousky nakrájený česnek. Opatrně, aby ti nezhořkl. Přidáš špenát, podliješ mlékem, osolíš, opepříš a za občasného míchání dusíš na mírné teplotě odekryté, aby se ti odpařila všechna voda.
Krůtí prsa si mezitím nakrájíš na proužky, které prudce na řepkovém oleji a ze všech stran orestuješ. Budeš je ještě zapékat, tak je nepropeč až příliš, jinak to bude strašně suché.
Špenátem vylož zapékací mísu, rovnoměrně rozlož kousky masa, polij případným výpekem, posyp nastrouhaným sýrem a dej zapéct v režimu horní gril a horký vzduch na 180° cca 12-15 min.
Servíruješ tak, jak to je.
Dobrou chuť.
TIP: krůtí prsa vyzkoušej také s medem a sezamem, recept najdeš tady 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
354 kcal, tuky 9 g, bílkoviny 60 g, sacharidy 8 g, vláknina 5 g