CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Bageta – 2 ks
Hokkaido – 1/2 ks
Balkánský sýr – 200 g
Česnek – 2 stroužky
Vlašské ořechy – aby vyšlo na všechny crostini
JAK NA TO:
Crostini jsou oblíbené v Itálii jako předkrm nebo takový malý snack. Jelikož je ale nekonečně možností jak si je připravit, vymyslel jsem si tento způsob. Klidně bych to nazval i rozpečené bagetky s dýňovou pomazánkou, ale takto mi to zní honosněji. 🙂
Dýni jenom vydlabeš, nakrájíš na větší kousky a dáš péct na 200° na 25 min., režim horní a spodní ohřev. 10 min. před koncem přidáš neoloupané stroužky česneku. Necháš vystydnout, česnek oloupeš a spolu s balkánským sýrem rozmícháš do souvislé hmoty. Použij klasické štouchadlo a pokud to chceš mít jemnější, na závěr použij vidličku. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Nakrájené bagetky opečeš. Můžeš je přidat na posledních 5 min. i k dýni. Připravenou směs natíráš na pečivo, ozdobíš ořechem a máš hotovo. O vynikající, zdravou, chutnou a jednoduchou večeři máš vystaráno.
Dobrou chuť.
TIP: pokud nevíš, co z druhé půlky dýně, klidně si připravi tuto skvělou dýňovou polévku 😉
PS: pokud ti pečená dýně chutnala, klidně si ji připrav také s kozím sýrem a brambory, také veliká bomba! 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
410 kcal, tuky 18 g, bílkoviny 14 g, sacharidy 49 g, vláknina 4 g