CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Krůtí prsa – 600 g
Cibule – 1 ks
Rajčata – 2 ks
Kečup – 2-4 PL
Tatarská omáčka
Hranolky nebo jiná příloha podle chuti
Sůl, Pepř, Paprika sladká, Kmín, Řepkový nebo Slunečnicový olej
JAK NA TO:
Souhlasím, není to opravdový Stroganov, ale je to jeho jednodušší varianta. A stejně, jak ten klasický, i toto je minutkové jídlo. Recept jsem odkoukal od své mámy, ale na její obranu, ona dodržovala alespoň to, že použila hovězí svíčkovou. Život na kolejích mě ale naučil, že pro studenta je levnější kuřecí maso. V dospělosti jsem ho vyměnil za krůtí, ale ty klidně použij svíčkovou. Někdy jí použiji i já. 🙂 (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
Najemno nakrájenou cibuli osmahni spolu s nakrájenými rajčaty na oleji. Olejem nešetři, ale ani nepřeháněj. Nebude vadit, když ho dáš trochu víc, maso žádný tuk nepustí.
Přidej maso nakrájené na stripsy. Sůl, pepř, paprika, kmín a už jenom dusíš, dokud nebude maso tepelně upraveno. Na konci přidej trochu kečupu, ale ne moc, tak 2-4 PL. Chceš pouze hustější šťávu a ne přebít chuť kečupem. Promícháš, necháš projít varem a odstavíš.
Na talíři ještě přidáš k masové směsi tatarskou omáčku, promícháš a máš hotovo.
Dobrou chuť.
PS: s tou tatarkou je to božské! Věř mi, to tě dostane..
TIP: nám to nejvíce chutná s hranolkami, ale klidně si udělej třeba rýži, když chceš 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
571 kcal, tuky 25 g, bílkoviny 41 g, sacharidy 44 g, vláknina 4 g