CO BUDEME POTŘEBOVAT (4 porce):
Treska, filet – 800 g
Brambory – 2ks/osoba
Hladká mouka – 125 g
Pivo, světlý ležák – 125 ml
Vajíčko – 1 ks
Cukr – 1 čl
Sůl, Pepř, Řepkový/Slunečnicový olej
Citron nebo Jablečný ocet
Na hranolky: majonéza s jogurtem a hořčicí ze salátu Majo Dižon
JAK NA TO:
Tradiční britský street food. Ještě předtím, než to přišlo do módy, sis mohl na ostrovech tuto pochoutku objednat prakticky na každém rohu. Dnes si jí objednáš už kdekoliv na světě. Jenomže podávat mastnou rybu v novinovém papíru a hranolky politém octem, zní i dnes divně. Důležitá je příprava. Nemusíš to mít nasáklé tukem a nemusíš si dávat ani ocet na hranolky. Jak, to ti ukážu na následujícím postupu.
Připravíš si těstíčko. Smícháš mouku, vajíčko, pivo, špetku soli, trochu pepře a čajovou lžičku cukru. Výše uvedený poměr by ti měl stačit na 4 pořádné porce ryby. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Filety tresky jenom opláchneš a osusíš. Podélně je rozděl na menší kousky. Budou se ti lépe obalovat a smažit. Oboustranně obalíš v těstíčku a osmažíš do zlatova. Ryba se upeče rychle, nemusíš se bát, že zůstane syrová.
Můžeš si připravit klasické nebo i tyto domácí hranolky.
Dobrou chuť.
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
728 kcal, tuky 26 g, bílkoviny 46 g, sacharidy 76 g, vláknina 6 g