CO BUDEME POTŘEBOVAT (2 porce):
Krůtí prsa – 400 g
Špenát mražený – 400 g (pokud čerstvý, tak celou vaničku/balení)
Eidam/Gouda 45% – 50 g
Česnek – 1 stroužek
Mléko 3,5% – 100 ml
Sůl, Pepř, Olivový olej, Řepkový olej
JAK NA TO:
Toto je vynikající low-carb recept nebo pokud hledáš lehký a nenáročný oběd, jsi opět na správném místě.
Na olivovém oleji krátce orestuješ na větší kousky nakrájený česnek. Opatrně, aby ti nezhořkl. Přidáš špenát, podliješ mlékem, osolíš, opepříš a za občasného míchání dusíš na mírné teplotě odekryté, aby se ti odpařila všechna voda.
Krůtí prsa si mezitím nakrájíš na proužky, které prudce na řepkovém oleji a ze všech stran orestuješ. Budeš je ještě zapékat, tak je nepropeč až příliš, jinak to bude strašně suché. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Špenátem vylož zapékací mísu, rovnoměrně rozlož kousky masa, polij případným výpekem, posyp nastrouhaným sýrem a dej zapéct v režimu horní gril a horký vzduch na 180° cca 12-15 min.
Servíruješ tak, jak to je.
Dobrou chuť.
TIP: krůtí prsa vyzkoušej také s medem a sezamem, recept najdeš tady 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
354 kcal, tuky 9 g, bílkoviny 60 g, sacharidy 8 g, vláknina 5 g