CO BUDEME POTŘEBOVAT (10-12 porcí):
Sušené fazole – 250 g
Mrkev – 4 větší kusy
Brambory – 6 větších kusů
Cibule – 1 větší kus
Česnek – 2 stroužky
Uzená vepřová plec – 500 g
Voda – 2l
Sůl, Pepř, Řepkový olej
JAK NA TO:
Vedle klasických fazolových polévek s klobásami a uzeninami můžeš najít i takovou, která je opravdu lehká, nezahuštěná moukou, jednoduchá na přípravu a ještě i zasytí. A ano, uzená vepřová plec musí být. Polévce dodá lahodnou chuť.
Fazole sis namočil na 12 hodin do vody. (pokračování níže)
„Úspěšně hubnout bez jojo efektu se dá jednoduše – stačí, když ze své stravy nebudeš nic vynechávat.“
Muž v kuchyni
Víc si o tom můžeš přečíst v následujícím článku:
pokračování:
Najemno nakrájenou cibuli a česnek opeč na řepkovém oleji. Opatrně, ať ti česnek nezhořkne. Postupně přidáš nakrájenou mrkev, nakrájenou plec a fazole (bez vody, ve které se močily). Podliješ 2l vody, osolíš, opepříš a vaříš 30 min. na nízké teplotě. Po půlhodině přidáš 4 nakrájené brambory (2 si odložíš na zahuštění.) Vaříš dalších 30 min. Občas promícháš.
Přibližně 5 minut před koncem přidáš poslední dva, najemno, ale opravdu najemno nastrouhané brambory. Promícháš a dovaříš.
Nuž a nechám na tobě, jestli si k tomu dáš i chléb nebo ne. Pokud budeš mít pocit, že tě nezasytila, tak tomu můžeš dát čas nebo si přidej. 😉
NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
175 kcal, tuky 3 g, bílkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g